Hem Annica Anders ca 9000 f.kr. -  år 2009
Långsele Annicas 
Gamla Kort 
Anders
Gamla kort
Vår Gästbok!
Födelsedagar Efterlysningar Anders tankar    

Naturromantik!

Jojo. Trots att vi är hårdrockande datorfreaks så är vi svaga för djur, kryp och växter också. Här är lite bilder, mestadels tagna från vår altan eller i närheten.

Efter en utmaning av granne har vi nu en ny sida där vi lägger ut vilka fåglar vi sett vid vårat fågelbord mellan 2007-09 till 2008-03. Till sidan:
Kajan Munin Kajan Munin som vi tog hand om sommaren 2003. Han (hon?) var rätt illa tilltygad, men blev snabbt både piggare och riktigt tam efter att vi bjöd på daggmask, makaroner och annat som kråkfåglar brukar picka i sig. Tyvärr dog den efter tre dagar - kanske någon infektion eller skadorna?
Under två vintrar har vi haft fågelbord, och det har varit ett populärt matställe för fågellivet. Här är det gulsparv som är framme.
Bofink...
Grönsiska...
Fågelbo Andra arter vi sett vid fågelbordet har bland annat varit gråsiska, gråspett, nötskrika, gråsparv och pilfink, domherrar och korsnäbbar, sidensvans och talltita. Blåmes har vi också haft häckandes i en av våra holkar under sommaren 2003. Här själva fågelboet, bilden tagen i samband med höststädningen av holkarna.
Gråsparvshona En gråsparvshona som tar sig en närmare titt på Annica. Det var hon som tog bilden.
Flugsnappare Under sommaren 2004 har vi haft svartvit flugsnappare som hyresgäster. Förutom husrummet har vi flera gånger bidragit med livvaktstjänster - grannkatterna har varit rätt sugna på familjen. På Digital Highlands vill vi bara ha nöjda hyresgäster!
Igelkott Däggdjur då? Jodå, en hel del. Grannkatter mestadels! Men häromkvällen fick vi också besök av en igelkotte. Lite strimlad skinkstek lockade fram krabaten från gömstället under utemöblerna.


Start ] Annica ] Musik ] [ Naturromantik ] Anders ] Öre-Långsele ] Jennifer ] Födelsedag ] Händelserika årtal ]

Copyright ©2006 Anders & Annica Kohkoinen
Granskad: 01 dec 2011 12:20