Hem Annica Anders ca 9000 f.kr. -  år 2009
Långsele Annicas 
Gamla Kort 
Anders
Gamla kort
Vår Gästbok!
Födelsedagar Efterlysningar Anders tankar    


Musik hårdrockar på vår hemsida.
Och vi har också ganska bestämda uppfattningar om hur det bör låta i högtalarna.

På den här sidan hittar du våra favoriter.

Anders åsikter om bra musik: Annicas åsikter om bra musik:
Hårt, snabbt och aggressivt, men alltid med kompromisslös precision. Kan dom inte spela tajt, behöver dom inte spela alls.

Musik med hjärna är alltid kul, där man med tungan i kinden och ett snett flin fullständigt skiter i hur det borde låta - och ändå får det att låta bäst.

Musik som vill något, som får en att känna, som inte är dussinvara.
Hård, tung musik utan att fördenskull driva över i domedagsbröl. Markerad trum- och basgång.

Och ylande kastratsångare kan springa tillbaka till gosskörerna (oavsett om dom sjunger med elgitarrer eller med strupen - stick och brinn, Malmsteen!)

Spelglädje, där man hör att musikerna verkligen njuter av att spela - gör det mesta hörbart.

Favoritgrupper:

Genre:

Kommentar:

Volbeat Rockabilly-metal  
Element Eighty      
Soilwork   Death Metal  
Sevendust   Hårdrock  
Blind Metal  
Type O Negative      
Godsmack Hårdrock Hårt, tungt och härligt. Godsmack lyckas vara både stenhårda och melodiösa samtidigt, mjukare strofer som effektivt kontrasterar det stenhårda. Effektiv sångare, tung bas- och trumgång. Mycket jämn kvalitet - nästan 100% av Godsmacks låtar rockar fett! Men ska jag rekommendera något blir det "Awake", "Trippin´" och "Greed". 
Pain Hårdrock Peter Tägtgren känner de flesta inte till trots att han är en av de allra största inom svensk hårdrock det senaste dryga decenniet. Pain är hans grupp. Pain spelar en märkligt varierad, mixad men ändå lättillgänglig hårdrock. "On and On", "End of the Line" är bra exempel. Eller se videon till "Shut your mouth" och hör hur en trasig klockradio kan låta!
Adema Hårdrock Detta är den grupp vi senast förälskat oss i. Svängigt och hårt, har turnerat tillsammans med bland andra Disturbed och Linkin Park. Annica gillar "The way you like it", Anders lyssnar gärna på "Speculum".
Evanescence Hårdrock Att hårdrockare gör bra ballader är en gammal sanning. Under ytan på den lugna musiken känner man grymma muskler spela i instrumentföring och sound. Det är mycket effektivt. Principen med Evanescence är likadan. Lättlyssnad, lugn hårdrock som ripplar av kraft. Och utan att vara det minsta åttitalsmossig! 
Fear Factory Hårdrock Hårt. Snabbt. Exakt. Fear Factory är hårda på gränsen till det onjutbara, och vissa låtar är som att lyssna på en spikmatta. Men sålla gärna ut guldkornen; Med sitt hårda och extremt exakta spel är låtar som "Demanufactured", "Invisible Wounds" och "Scumgrief (Deep Dub Trauma Mix)" pärlor som får huden att knottra sig, adrenalinet att pumpa och håret att stå rakt ut! 
Linkin Park Hårdrock Jo, jag vet att Åhléns gjort reklam för deras senaste skiva. Trots den antireklamen är Linkin Park lysande. Hård musik, med rapinslag. Bra refränger blandat med hårda rytmer och roliga experiment. Låtar som "Papercut" , "One step closer" och "Crawling" har klar hitpotential. 
Eminem Rap Jaja, ni vet vem det är. Och nej, vi har inte blivit medelålderskrisiga som har med Marshall Mathers på denna sida. Lyssna på till exempel "Cleaning out my Closet" och läs texten samtidigt. Effektiv, rytmisk musik kombinerad med ursinnig text. Eminem platsar här! Ibland!
Papa Roach Hårdrock Papa Roach spelare en aggressiv amerikansk rap-metal a´la Rage Against the Machine. Personligen tycker jag att Roach  är lite ojämn, många låtar är inte precist spelade, det blir gärna lite slammer hit och dit. Så är dock inte fallet med pärlan "Between Angels and Insects" och märkliga "Shut Up and Die".

Disturbed

Hårdrock Aggressiv men samtidigt märkligt svängig musik. 
Tungt och hårt med markerad trum- och basgång. 
Skicklig sångare som trots sin ganska ljusa röst ändå låter trivsamt sträv i låtarna. Rekommenderade låtar är "Down with the sickness", "Shout 2000" (En Tears for Fearscover) och "Violence Fetish".

Ill Niño

Hårdrock Detta är dynamit. Rakt, hårt och aggressivt. Snortungt och fethårt. Och mitt i alltihop kommer det några strofer flamencogitarrer! Är dom inte kloka? Är JAG inte klok som älskar det? Beats me. Börja med att lyssna på låten "I am loco", sedan är det kört för er.
Afasi & Filthy      
Korn      
Clannad Folklore Innan Enya startade sin solokarriär sjöng hon och hennes syster Maire i gruppen Clannad. Man hör tydligt släktskapet mellan Clannads och Enyas musik, även om Clannad är mer åt det traditionella folkmusikhållet.
Mike & the Mechanics Pop/Rock Välputsad och professionell mogenpop, egentligen alldeles för mossigt för att man med självkänslan i topp ska kunna ha med det på en musiktipssida. Men vad ska man säga? Lyssna på "Over my shoulder" till exempel. Paul Carrack mfl kunde sin sak.
UB40 Reggae Vit snällreggae som inte har mycket att göra med den traditionella hampastinkande Jamaicarastafarin. Detta är sprittande spelglädje, rolig och cool musik serverat med en klackspark. Favoriter är "Red red wine", "Until my dying day", "Can't help falling in love" och
"Higher ground".

Rammsein

Hardcore

Dom elaka tyska industrimetallgubbarna har varit med såpass länge att de flesta börjar ha hört talas om dom vid det här laget. Personligen tycker jag att deras tidigare låtar var bättre än det som numera produceras. Men "Hallelujah", "Spiel mit mir" och "Sonne" ÄR coola.

Crossfade

     

Rob Zombie

     

Andra Favoriter inkluderar:

Metallica, Pink, ZZ-Top, Marilyn Manson, Faith No More, Drowning Pool, Timbuktu, Nordman, Joakim Thåström (Ebba Grön/Imperiet), Clawfinger,  Pantera, Limp Bizkit,  Far Corporation mfl...


Annica ] [ Musik ] Naturromantik ] Anders ] Öre-Långsele ] Jennifer ] Födelsedag ] Händelserika årtal ]

Copyright ©2003 Annica & Anders Kohkoinen
Granskad: 01 dec 2011 12:20